A Boya rajzeszköz és a legkisebbek találkozása

A barátnőimmel rendszeresen találkozunk úgy, hogy a gyerekek is velünk vannak. Ez így egyszerűen mindenkinek jó, a kisebbeknek is, az anyukáknak is, mindig remekül telik az idő. A gyermekek közül a legkisebb 1 éves, a legnagyobb majdnem 5. Eddig a pancsolás volt az egyetlen tevékenység, amelyben az összes gyermek egyszerre részt vett, egészen a múlt alkalomig, amikor is magammal vittem a Boya rajzeszközöket.. 🙂

Történelmileg az első oktató játékok egyike a ceruza volt, kézmozdulatokat használni és ennek nyomán jeleket hagyni a papíron a kreatív fejlesztés nagyon fontos része. Azonban a szülők sokszor nem hagyják a gyermekeiket játszani a ceruzákkal, mert attól félnek, hogy megsérthetik magukat vele. A Boya rajzeszközzel egyszerűen lehetetlen, hogy egy gyermekkel ez megtörténjen.

Ez a rajzeszköz nem hagy nyomot a kis használója kezén, ami azt is jelenti, hogy nem maszatolódik el a papíron sem, amire rajzol, a hagyományos krétákkal ellentétben.


A Boya feltalálója mesélte, hogy az egyik foglalkozáson az egyik gyerek arról panaszkodott, hogy a Boya használatához gondolkodni kell. Mennyire jó ez, hiszen ez a rajzolás lényege! Gondolkodni, továbbgondolni az ötletet, kreatívnak lenni! A Boya-nál ki kell találni, hogy hogyan és hányféleképpen lehet vele alkotni, aminek a végeredménye egy olyan alkotás, amire ceruzával sosem lennénk képesek.

Boya5 Boya9

A Boya nem próbálja meg átvenni a hagyományos ceruzák helyét, csak szeretné a rajzolás egy olyan szegmensét lefedni, amire eddig még nem volt eszköz, ilyenformán próbálja közelebb hozni a képzőművészet kifejezésének szépségét mindenkihez.

Boya10 Boya13

A Boya egy horvát termék, az anyag, amiből készül, speciális és titkos (a fejlesztése 4 évet vett igénybe), a horvát közegészségügyi intézet hitelesítése alapján nem toxikus és nem tartalmaz nehézfémet.

Megfigyelted, hogy a gyerekek hányféleképpen tartják a Boya-t a kezükben?

Please create a layout first. watch this video to learn customize layouts

 

Irta: Bella Viki

Click Here to Leave a Comment Below 0 comments

Leave a Reply: